AMfield maakt vastgoed tastbaar voor iedereen

AMfield biedt strategisch vastgoedmanagement. Per eigenaar willen ze het rendement optimaliseren en dat doen ze door middel van operationeel vastgoedmanagement. René Jansen heeft in 2015 AMfield opgestart. “Ik werkte eerst voor een grote vastgoedbelegger, maar ik wilde graag voor mezelf beginnen. Ik dacht; dat kunstje kan ik ook wel.”

Jansen is in 2015 begonnen en heeft zich bewust gefocust op de kleinere beleggers. “Ik noem het ook wel het mkb voor vastgoedbeleggers”, legt Jansen uit. “We adviseren vastgoedbeleggers. Van de kleine tot de grotere portefeuilles. Eigenlijk hebben we alles in beheer: woningen, winkels, parkeerplaatsen en kantoren.”

Vastgoed tastbaar maken voor iedereen

AMfield ben ik begonnen, omdat ik graag vastgoedeigenaren de kennis en know how wilde geven die ik zelf had opgebouwd. Het probleem bij assetmanagement is dat het vaak ontastbaar wordt voor kleinere beleggers. In dat gat ben ik gesprongen”, vertelt Jansen. “Wij sturen de beleggers vaak om hun rendement te verhogen, dit doen wij op basis van kennis, ervaring en vooral feiten. We zoomen in op de huurprijs, wat is acceptabel qua huurprijs, wat past bij die locatie, maar ook wat past bij de belegging.” Die ervaring heeft Jansen opgebouwd en daarin adviseert hij zijn klanten.

Steeds verder groeien

Inmiddels is AMfield uitgegroeid tot een bedrijf met een aantal vaste medewerkers in dienst. “Onlangs hebben we een overname gedaan in Heerlen. We zijn nu druk bezig met de implementatie, zodat we verder kunnen bouwen aan een mooi bedrijf.”

Volledig ontzorgen

AMfield ontzorgt ook in het operationele beheer. Dat wil zeggen; “we zorgdragen voor huurincasso’s, we de huurders netjes te woord staan en dat we technische problemen oplossen. Maar we hebben ook klanten die graag willen beleggen in vastgoed en daar hulp bij zoeken. Daarin helpen wij ze ook op weg en vervolgens brengen we het beheer bij ons onder”, legt hij uit.

We blijven logisch beredeneren

Bij AMfield benaderen ze alles vanuit een bottom-up perspectief. “Op operationeel vlak verzamelen we veel informatie. Van daaruit brengen we een managementrapportage. Het zijn geen hele ingewikkelde berekeningen. En als er ergens meerdere storingen binnenkomen over een installatie, wordt dat direct gemaakt of zelfs vervangen. Dan zeggen we niet ‘volgens het onderhoudsplan staat het pas over twee jaar gepland, dus dat moet nog even wachten.’ Dat combineren we en beredeneren we logisch”, vertelt Jansen.

Alles loopt via Bloxs

Bloxs speelt ook een belangrijke rol bij AMfield. “Het is onze spin in het web geworden. We voeren de huurcontracten op, doen de facturatie, beheren de meldingen die binnenkomen en zetten de meldingen uit bij leveranciers. Eigenlijk het hele operationele deel loopt via Bloxs”, vertelt Jansen. “Het voordeel van Bloxs is dat de basis het financiële pakket is en de rest daar omheen is gebouwd. Dat was vaak bij anderen partijen andersom.”

Data driven toekomst

De ambities bij AMfield zijn duidelijk; “We willen in de toekomst nog meer kunnen sturen op data. Hiervoor moet de kwantiteit van de data verder optimaliseren en de verslaglegging richting vastgoedeigenaren verbeteren. Op die manier kunnen we doelstellingen van de vastgoedeigenaren realiseren. Op de lange termijn willen we graag heel Zuid-Nederland voorzien van vastgoedadvies. We willen strategisch vastgoedadvies bereikbaar maken voor iedereen”, zegt Jansen vol enthousiasme.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak met een van onze accountmanagers!

Scroll naar top

Zeker weten dat je de juiste keuze maakt?

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste software te gebruiken voor uw vastgoed. We bieden daarom graag de mogelijkheid een gratis demo omgeving uit te proberen. Bekijk hier hoe Bloxs eruit ziet en welke functionaliteiten wij bieden.

Heb je vragen of wil je een gesprek met een accountmanager:

Property management software

ERP voor vastgoed
Hyperautomation voor vastgoed
Data-analytics voor vastgoed
demo omgeving

Maak hier live je eigen demo-account aan.