Gamechanger awards voor HouseHunting en Dreef 5

Tijdens een feestelijke uitreiking op de beursvloer van Provada ontvingen Joeri van Geene en Tommy Nederhof een Gamechanger Award. De Gamechanger Award is een aanmoedigingsprijs van Bloxs Software om vastgoedorganisaties die een sterke visie op digitalisering hebben gerealiseerd te huldigen.

uitreiking gamechanger award 2024 voor hyper-automatisering.

Hyper-automation Award voor HouseHunting

HouseHunting werd beloond op de manier waarop Hyper-automation (een combinatie van kunstmatige intelligentie en robotisering) wordt ingezet in haar organisatie. De vastgoedbeheerorganisatie van HouseHunting  was al eerder genomineerd voor deze award, het heeft de vastgoedprocessen namelijk vergaand geautomatiseerd. Dankzij de automatisering kon een grote groei worden doorgemaakt in tijden van arbeidstekorten. De beheerportefeuille is meerdere malen verdubbeld.

Het afgelopen jaar heeft de organisatie weer een stap gezet en daarmee de onbetwiste winnaar in deze categorie. Eigenaar Joeri van Geene heeft als voorbereiding op veranderende wetgeving in de woningmarkt de nodige voorbereidingen getroffen, uiteraard middels automatisering. Hij verwacht een verschuiving naar Short-stay in de woningmarkt. Dit heeft invloeden op financiële processen en accounting. De combinatie die ontstaat van belaste en onbelaste verhuur is traditioneel moeilijk te verwerken. De gehanteerde oplossingen leidt er vaak toe dat de vastgoedeigenaar teveel BTW afdraagt. Met de software van Bloxs wordt iedere dag volledig automatisch het nieuwe percentage ‘niet verrekenbare btw’ berekend. De BTW terugvordering wordt daarmee accuraat en niet meer in het nadeel van de eigenaar.

Een enthousiaste Joeri van Geene nam namens HouseHunting de award in ontvangst en sprak het publiek toe. “Ik denk inderdaad dat de woningmarkt voor een groot deel gaat verschuiven naar Short-stay. Daar zien de woningbeleggers minder risico en een beter rendement. Verder automatiseren van BTW en servicekostenprocessen gaat ons daarin helpen. Het is een eer om de prijs in ontvangst te nemen en ben ook mijn team dankbaar dat we dit elke dag bewerkstelligen”

pro-1a5fghyw

Dreef 5 wint op award voor Data Analytics

Data-analyse is mogelijk wanneer je een uniforme en constante stroom aan data genereert. Dreef 5 Vastgoedbeheer verhuurt en beheert vastgoed in diverse assetclasses en beschikt over die constante datastroom. Manager Tommy Nederhof is bedreven in het maken van visuele dashboards om de data te presenteren. Er zijn dashboards gerealiseerd om enerzijds de eigen operationele processen in kaart te brengen en te verbeteren, anderzijds om de portefeuille informatie te presenteren. In dat laatste is Dreef 5 uniek.

Dreef 5 beheert vastgoed voor diverse opdrachtgevers. Het presenteren van deze data doen ze doelgroep specifiek, een participant in een investeringsfonds heeft namelijk een andere behoefte dan een particuliere belegger of institutionele belegger. Het ontwikkelde participanten dashboard is daar een succesvol voorbeeld van. De fonds investeerder heeft 24/7 inzage in de relevante informatie voor hen.

De felicitaties werden overgebracht aan Tommy Nederhof. “Het is een groot compliment om een award als deze te ontvangen. Ik ben veel bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onze dashboards, maar het is moeilijk te vergelijken waar je staat ten opzicht van andere vastgoedorganisaties. Blijkbaar doen we het heel goed, dat maakt me trots op de resultaten en ons team.”

Aanmoediging voor verandering

De Gamechanger Award is een initiatief van Software ontwikkelaar; Bloxs. Hiermee worden vastgoedorganisaties die vooruitlopen in het optimaliseren van vastgoedmanagement gehuldigd. Het is een aanmoediging voor andere partijen om te zien wat digitalisering en automatisering kan doen voor vastgoedportefeuilles en alle mensen die daaromheen betrokken zijn.