Grip op debiteurenstanden, juist nu!

De berichtgeving van de laatste tijd baart menig vastgoedbelegger zorgen. Door verschillende crises hebben we al te maken met enorme uitdagingen maar de volgende uitdaging staat al voor de deur: kunnen jouw huurders de lasten wel blijven dragen in de nabije toekomst?
 

Kort op de bal zitten.

Iedere beheerder kan een veelvoud van betalingsachterstanden verwachten op de korte termijn. Het is dus voor beheerders essentieel om juist nu grip te krijgen op debiteurenstanden! Als je deze processen nog niet geautomatiseerd hebt, zal de druk op jouw werknemers exponentieel toenemen. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat betalingsachterstanden problematisch worden.

 

Het kort op de bal zitten kan problemen voorkomen. Door continu up to date te zijn met het verwerken van betalingen, het sturen van aanmaningen en gelijktijdig dossiers op te bouwen heeft jouw organisatie de zaak op orde.

Voorkom grote tekorten bij de servicekosten afrekening.

Door de enorme prijsstijgingen zullen de daadwerkelijke kosten vele malen hoger zijn dan de betaalde voorschotten op servicekosten. Het is dus van groot belang om inzage te hebben in afwijkingen hierin. Wanneer deze te groot worden is tussentijds ingrijpen verstandig, omdat je betalingsachterstanden wilt voorkomen ten tijde van de servicekostenafrekening.  

Wanneer je inzage hebt kun je hiervoor gefundeerde besluiten nemen. Bijvoorbeeld het tussentijds verhogen van de voorschotten of het tijdig waarschuwen van jouw huurders dat de daadwerkelijke servicekosten hoger zullen uitvallen. Om betalingsproblemen te voorkomen is het dus zaak om in contact te blijven met jouw huurders.

 

Crisismanagement is key

Dat er zware tijden aankomen is een somber vooruitzicht maar daarom is het des te belangrijker om op de juiste manier bijbehorende problemen van de crises te managen. Organisaties die gebruikmaken van automatisering hebben aantoonbaar lagere debiteurenstanden en kunnen een hogere werkdruk eenvoudig aan. De tijd is er nu naar om nog in te grijpen en daarmee grip te krijgen op debiteurenstanden voordat het te laat is. Hierdoor voorkom je zowel problemen voor jouw bedrijf, de vastgoedeigenaren, maar ook voor jouw huurders.

Bloxs is specialist in het automatiseren van Property Management processen.

 

Scroll naar boven

Even binnen kijken?

Heb je vragen of wil je een gesprek met een accountmanager:

Gegevens voor jouw demo account:

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

All-in-One Property Management Software voor Vastgoed Beleggings– en Property Management Organisaties