HouseHunting zorgt voor groei en kwaliteit met automatisering

Het ideaalbeeld van HouseHunting Property Management is om alles van a tot z te automatiseren. Van het aanmaken van objecten tot het einde huurcontract en alles wat ertussenin zit. “Automatiseren heeft voor HouseHunting het voordeel dat de foutkansen zoveel mogelijk worden verkleind. Dat betekent dus zo min mogelijk mensenhanden bij processen. Daardoor komt er genoeg tijd vrij om op andere aspecten te focussen”, aldus Joeri van Geene. Niet voor niets is HouseHunting in de afgelopen jaren enorm gegroeid en door hun ambitie om alles te automatiseren zijn zij genomineerd voor de Gamechanger award 2023 in de categorie Hyperautomation die op de PROVADA wordt uitgereikt.

Minder mensenhanden zorgt voor lagere foutmarges
Joeri van Geene is de oprichter van HouseHunting en wist bij de start van het bedrijf al dat hij het anders ging aanpakken dan de traditionele beheerder. Om zich te onderscheiden maakt HouseHunting het de huurder zo simpel mogelijk en regelen ze alles wat de woning te maken heeft. Meldingen, energie, water, meubels en nog veel meer wordt meegenomen. Sinds een aantal jaren is  Joeri als klant van Bloxs gestart met het automatiseren van processen. Door slim gebruik te maken van diverse functies in de software is HouseHunting een voorloper in de markt geworden. Dat heeft eraan bijgedragen dat ze een enorme uitbreiding van hun portfolio’s hebben doorgemaakt. Joeri: “Er zullen altijd mensenhanden aan te pas komen, maar waar het geautomatiseerd kán worden, doen we dat. Het zorgt gewoon voor een lagere foutmarge.”

Flinke groei in panden met relatief weinig personeel
Joeri vervolgt: “Zo worden door de diverse kantoren van HouseHunting zelf de contracten ingevoerd. Dat is het startsein, want daarna wordt alles automatisch verwerkt. Dat ging in het verleden wel anders. Alles werd dubbel ingevoerd en elk stapje daarna vroeg menselijke aandacht. Dankzij automatiseren is al dat handwerk niet meer nodig. Dat scheelt ons enorm, want er is al lange tijd een groot tekort op de arbeidsmarkt. Je vindt dus niet zo snel iemand met de juiste competenties voor het werk dat gedaan moet worden.  Onze portefeuille is inmiddels ruim zes keer zo groot, terwijl ons personeelsbestand slechts iets meer dan verdubbeld is. We werken dus niet alleen foutloos, maar ook lekker efficiënt.”

Leegstand voorkomen is prioriteit
Joeri ziet in nog veel potentiële mogelijkheden tot groei: “Op het gebied van de woningmarkt gebeurt er nu veel met wetgeving. Zo komen er de verplichte energie-labels waar wij ons nu flink op voorbereiden. We streven ernaar eind dit jaar alle panden te hebben voorzien van een energielabel. Ook het registreren van de WOZ-waardes en het integreren van puntentellingen in het kader van het woningwaarderingsstelsel pakken we nu al op. We zetten alles op alles om in toekomstige leegstand te voorkomen.

Ons doel is om binnen drie jaar weer te verdubbelen. Die groei kunnen we vinden bij eigenaren die door de toenemende administratieve ballast niet meer zelf het beheer meer kunnen voeren. We behoren tot de grootste Nederlandse verhuurmakelaars en die positie blijven we uitbouwen! We zij er klaar voor en we leveren aantoonbaar de gewenste kwaliteit. Wij zien genoeg mogelijkheden in de markt en die benutten we graag.”

Uitreiking Gamechanger awards
Op dinsdag 13 juni om 16.15 wordt de Gamechanger award uitgereikt tijdens de PROVADA op het Future plein door Bas Janssen van Bloxs. Bas: “Als je naar de groeicijfers kijkt van HouseHunting, dan weet je gelijk dat ze iets goed doen. Ik was er van onder de indruk. Zo’n groei in goede banen leiden kan alleen als je heel kritisch bent op je organisatie en stap voor stap precies de goede veranderingen doorvoert. Het lukt ze om de diverse afdelingen in de organisatie vergaand te automatiseren en ze te verbinden. HouseHunting is een echte koploper in deze markt!”

 

Scroll naar boven

Even binnen kijken?

Heb je vragen of wil je een gesprek met een accountmanager:

Gegevens voor jouw demo account:

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

All-in-One Property Management Software voor Vastgoed Beleggings– en Property Management Organisaties