Impact van AI

Tijdens de PROVADA heeft de Expert Tafel over de impact van Artificial Intelligence plaatsgevonden. De deelnemers zijn van mening dat de vastgoedbranche klaar is voor AI en kijken uit naar de mogelijkheden.
 

Vastgoed moet zich mengen in Artificial Intelligence om verschil te maken in sector

Vastgoedexperts moeten zich actief mengen in de ontwikkeling van Artificial Intelligence, wil het voor de sector het verschil gaan maken. Dat was de uitkomst van de Expert Tafel die OSRE in samenwerking met BLOXS Software organiseerde op het PROVADA Future Now plein, over de impact van Artificial Intelligence op de vastgoedtransactie en vastgoedbeheer. Aan tafel zaten Vesteda, IC-Netherlands, AMfield Assetmanagement en Ausems Vastgoed.


Impact van AI op vastgoed processen

Aan de Expert Tafel op het Future Now Plein gingen softwareontwikkelaars en vastgoedorganisaties met elkaar in gesprek om te kijken welke impact van Artificial Intelligence (AI) kan hebben op de sector en wat er voor nodig is om daar te komen. De technologie van AI gaat de volgende processen volgens de experts significant veranderen:

  • Lead Scoring
  • Lead begeleiding & Customer service
    Goedkeuringen en selectie (de perfecte huurder)
  • Pricing
  • Waarde voorspellingen
  • Taxaties

Voorwaarden om Artificial Intelligence te omarmen

De experttafel was het er unaniem over eens dat de vastgoedsector er klaar voor is om AI te omarmen. Om AI goed te kunnen gaan implementeren is echter een basisniveau van digitalisering binnen de organisaties nodig. De experts zien dat verschillende organisaties die software fundering nu aan het leggen zijn.


Uitdagingen

De uitdaging zit echter in de bereidwilligheid van de vastgoedsector om samen te gaan werken. Veel, vaak grotere en gevestigde, vastgoedpartijen werken nu vaak nog op eilandjes in plaats van de expertise samen te brengen om gezamenlijk waardevolle oplossingen te bedenken die de gehele sector ten goede komen.

Co-creatie om verschil te maken

De experts roepen de sector op om te gaan co-creëren met softwareontwikkelaars, vastgoedexperts en communicatiepartijen zodat Artificial Intelligence een verschil kan maken in de sector.

De Expert Tafel

De Expert Tafel was een initiatief van proptech organisaties OSRE en BLOXS, die beide bezig zijn met de ontwikkeling van Artificial Intelligence op het gebied van de kwalificering van huurders en de implementatie van AI om vastgoedwaarderingen te kunnen gaan voorspellen..

Experts

Wij danken OSRE WoningDossiers voor het organiseren van de expert tafel en Jurjen Thomas, Sybren van Putten, Dick Ausems MRICS, Moreno Monsanto, Jolbert ten Napel en René Jansen voor hun waardevolle inbreng.

Bron: Karlijn van Gageldonk, Osre WoningDossier

Scroll naar boven

Even binnen kijken?

Heb je vragen of wil je een gesprek met een accountmanager:

Gegevens voor jouw demo account:

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

All-in-One Property Management Software voor Vastgoed Beleggings– en Property Management Organisaties