Longstay of shortstay? Dankzij data weet BEDR het!

BED’R Apartments, onderdeel van moederbedrijf Calculus Groep, richt zich al jaren succesvol op het verhuren van gemeubileerde appartementen in de omgeving Groningen. Dit doen zij voor zakelijke klanten in verschillende concepten waaronder short- en longstay. Om effectief te kunnen sturen op enerzijds de vraag en anderzijds het rendement van de diverse concepten is analyse van haar data cruciaal. Door data centraal te stellen in de organisatie hebben ze waardevol inzicht gecreëerd, waar zowel de interne organisatie als alle externe stakeholders de vruchten van plukken. Hiermee lopen ze voorop en zijn daarom genomineerd voor de Gamechanger Award 2023 in de categorie Data-Analytics.

In één oogopslag inzicht hoe we ervoor staan
Binnen de groep zijn er ontzettend veel softwareprogramma’s en is er nog meer data. Maar hoe zorg je ervoor dat je iets met die data kan? Dat was de grote vraag bij BED’R Apartments. Eén van de redenen om hiermee aan de slag te gaan was het verbeteren van interne processen van het bedrijf, vertelt Sem Jongewaard. “Het totale plaatje was niet beschikbaar. De wens van onze eigenaren was om het inzicht dusdanig te creëren dat zij ‘s ochtends bij het opstaan even op hun telefoon kunnen kijken en weten hoe hun vastgoedportefeuille ervoor staat. Dan hoeven zij niet meer aan te kloppen bij de financiële afdeling. Dat is gelukt! Om dit te bewerkstelligen zijn wij met Deloitte Digital, een partner van Bloxs, aan de slag gegaan om alle informatie die we wilden hebben te bespreken en vorm te geven.”

Uitbreiding BED’R met nieuwe labels en nieuwe datastappen in aantocht
BED’R blijft samen met de Calculus groep hard groeien. Kenmerkend hiervoor is de recente lancering van drie nieuwe labels, namelijk BED’R Housing & Hotels, BED’R Business en Hotel Watertoren West. Tegelijkertijd maakt BED’R een organisatorische ontwikkeling door. Zo hebben short- en longstay inmiddels ieder zijn eigen concept en structuur. Momenteel zijn ze nog de specialist rondom Groningen, maar uitbreiding naar andere steden zal spoedig volgen.

“Dat de data toch weer bijeenkomt maakt dat strategische keuzes data gedreven worden gemaakt. Voor de nabije toekomst is het project nog in volle gang, want er is nog veel data vanuit Bloxs die we toe kunnen voegen. De vervolgstap is het integreren van data uit andere bronnen van de groep.” aldus Sem Jongewaard.

Iedereen profiteert van de voordelen van data
Sem Jongewaard: “We monitoren en vergelijken continu de financiële cijfers, rendementen, operationele status en de huurstromen. Maar we geven ook inzicht in andere KPI’s zoals bijvoorbeeld energielabels. Dankzij ons dashboard kunnen we effectief ingrijpen en de portefeuille op de juiste plekken verbeteren.

Voorheen overzagen we het geheel niet, maar met de stappen die we gezet hebben behalen we veel voordelen voor onze organisatie. Ook onze opdrachtgevers, zakelijke huurders en de uiteindelijke bewoners merken de verbeteringen.”

Focus op data leidt tot nominatie Gamechanger award
BED’R werkt heel gestructureerd aan haar visie op dataanalyse. Zij weten hoe ze hun software en basisprocessen op orde moeten hebben om de data te kunnen generen en kennen ook de waarde van deze data. Het wordt breed ingezet en leidt ook tot strategische keuzes waar alle stakeholders van profiteren. Om dit te bereiken weten ze de juiste partners om hen heen te verzamelen. Op dinsdag 12 juni om 16.15 uur zal blijken of zij op het podium van PROVADA Future hun nominatie voor de Gamechanger award kunnen verzilveren!

Scroll naar boven

Even binnen kijken?

Heb je vragen of wil je een gesprek met een accountmanager:

Gegevens voor jouw demo account:

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

All-in-One Property Management Software voor Vastgoed Beleggings– en Property Management Organisaties