Magis Real Estate genomineerd voor Bloxs Gamechanger award 2023 Data Analytics

Bij Magis Real Estate ligt de focus flink op data. Deze ontwikkelende belegger richt zich op woningen voor vooral expats en studenten. Door gebruik te maken van het inzicht in de data die beschikbaar is, kunnen de wensen van huurders in kaart worden gebracht en bij toekomstige bouwprojecten worden gebruikt. Zo voorzien zij precies in de woonbehoeftes van de doelgroep. Na anderhalf jaar zijn er door data-analisten diverse dashboards gebouwd die voorzien in de wensen van het management en hen helpt om op een moderne manier grip te krijgen op hun portefeuilles. Zij zijn dit jaar dan ook genomineerd voor de Gamechanger Award 2023 van Bloxs in de categorie Data-Analytics.

Data van huidige objecten toepassen in ontwerp van nieuwe objecten
Koen Hermans is speciaal als data-analist aangenomen om dit project op te zetten. “Voor mijn komst was er een enorme hoeveelheid data beschikbaar, maar misten we het overzicht. Het doel was allereerst om deze data “presenteerbaar” te maken. Hierdoor kunnen meerdere afdelingen (management, finance, beheer en verhuur) het inzicht krijgen dat hen helpt om hun doelstellingen te bereiken. Het belangrijkste aspect zit echter in het huurgenot van onze bewoners. De beschikbare data stellen ons namelijk in staat onze concepten continu te blijven verbeteren en nog meer aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van onze bewoners. Hoe laten we ons beheer het beste aansluiten bij de doelgroep? Welke gemeenschappelijke functies vinden huurders belangrijk? Welke evenementen vinden bewoners het leukst? Welke aspecten dragen aantoonbaar bij aan het bouwen van een hechte community? Door deze criteria aan de hand van harde data te toetsen, optimaliseren we het woongeluk van onze bewoners. Dat is waar we het uiteindelijk voor doen. Concreet hebben we de gegevens over het gebruik van de fitness en de algemene ruimte van een complex. Deze data leggen we naast de meningen van die huurders over activiteiten die daar georganiseerd worden. Dit geeft ons concreet de input voor het ontwerp van een nieuw complex waar we 5x zoveel huurders gaan voorzien van alle wensen.”

Hogere tevredenheid en langer verblijf huurders dankzij data
“Doordat wij veel studenten en expats als huurder hebben, hebben wij als missie om met ieder pand in te spelen op de woonwensen van de doelgroep. Daarom organiseren we ook social events, aangezien dit type huurders erg behoefte heeft aan interactie met de omgeving. Hierop krijgen we altijd leuke reacties van onze huurders. Met deze doelgroep hebben we ook te maken met veel door- en uitstroom. We bieden huurders de ideale doorstroom van Shortstay naar woningen voor studenten, of expats en uiteindelijk naar starterswoningen. Dit past volledig in onze strategie, want huurders staan bij ons echt op nummer 1. Dankzij de data kunnen we proactief sturen op de einddata van contracten en wisselmomenten, om zo de leegstand zo laag mogelijk te houden. Naast keiharde data doen we ook kwalitatief onderzoek om precies na te gaan waarin wij kunnen verbeteren en of er bepaalde redenen waren om te vertrekken. Door al deze inspanningen is onze huurderstevredenheid gestegen en is de totale tijd dat iemand bij ons huurder blijft langer geworden”, aldus Koen Hermans.

Het werk voor Magis is dankzij de software van Bloxs in combinatie met de data-dashboards veel makkelijker gemaakt. Alle afdelingen hebben 24/7 inzicht in de meest actuele data op een door hen gewenste manier. Ze zijn dus ook niet meer afhankelijk van periodieke aanlevering van rapportages van andere afdelingen. Repeterende taken, reminders en controles en fouten zijn daarmee verleden tijd. Zo maakt onze onderhoudsdienst efficiëntere rondes door openstaande servicemeldingen op een landkaart te projecteren. Huurders zijn ook sneller en beter geholpen en tegelijkertijd houden we tijd over voor persoonlijk contact met huurders.

Volgende stappen in data al gezet
De ambities voor de toekomst op het gebied van data zijn er al, geeft Koen Hermans aan. “Dankzij de kengetallen kunnen we precies zien of er gekke dingen gebeuren in onze gebouwen. Dit jaar gebruiken we die verzamelde data weer om onze financiële budgetten en realisaties te verbeteren. Hierdoor kunnen we onze begrotingen weer nóg beter opzetten, waardoor prognoses ook weer nauwkeuriger en betrouwbaarder worden. En dat laatste is een mooie verbeterstap als gevolg van het inzetten op het gebruik van data.”

“Magis is bescheiden over hetgeen ze op dit vlak doen. Het feit dat ze een data-analist intern aan boord hebben, geeft al aan hoe sterk ze hierop inzetten.” zegt Bas Janssen van Bloxs. “We hebben de dashboards bekeken en het wordt ontzettend breed ingezet. Ze zijn van hoge kwaliteit en diepgaand. Daarnaast zie je dat ze hiermee heel concrete resultaten boeken waar niet alleen de organisatie zelf van profiteert, maar zelfs ook de huurders. Ontzettend knap!”

Op dinsdag 13 juni om 16.15 wordt de Gamechanger award uitgereikt op de PROVADA op het podium van innovatieplein Future.

Scroll naar boven

Even binnen kijken?

Heb je vragen of wil je een gesprek met een accountmanager:

Gegevens voor jouw demo account:

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

All-in-One Property Management Software voor Vastgoed Beleggings– en Property Management Organisaties