Riva Rentals wint Gamechanger Award voor hyperautomation

De Gamechanger Awards werden dit jaar voor het eerst uitgereikt door Bloxs Software. Riva Rentals won in de categorie Hyperautomation. Daarmee waren zij afgelopen jaar de absolute voorloper op het gebied van automatisering met Bloxs. Riva Rentals paste het fenomeen ‘No Hands Real Estate Management’ op vrijwel alle vlakken toe waardoor de Gamechanger award voor Hyperautomation zeer op zijn plek was.
 

Verdubbelen in beheer ondanks krimp in personeel

Priscilla Smit en Violet Bode van Riva Rentals namen de award tijdens de PROVADA in ontvangst. Als Rotterdamse verhuurmakelaar beheren en verhuren zij een groot portfolio waarbij zij gebruikmaken van de software van Bloxs. Bas Janssen van Bloxs mocht de prijs uitreiken en zegt daarover: “Toen we de samenwerking met Riva Rentals aangingen hadden zij de ambitie om met ongeveer 50% te groeien qua vastgoedbeheer. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is de portefeuille meer dan verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers op de beheerafdeling is afgenomen. Priscilla en Violet snappen als geen ander hoe je automatisering voor je moet laten werken. Als Bloxs zijnde hebben we vorig jaar een aantal functies geoptimaliseerd, waardoor de steeds terugkerende hoofdprocessen van het property management zonder tussenkomst van de mens kan worden uitgevoerd. Ze zijn zo slim geweest om vrijwel alle functies direct toe te passen, ze managen nu alleen nog de uitzonderingen en mutaties.” 

Automatisering verhoogt juist de kwaliteit

Het management van Riva Rentals kiest er steeds voor om te focussen op professionaliteit en kwaliteit. Operationeel Manager Violet Bode legt uit hoe je dat bereikt met automatisering: “Voorheen deden we ontzettend veel handmatig. Nu gaat vrijwel alles geautomatiseerd, dat scheelt niet alleen werk, de doorlooptijden zijn ook veel korter. Een verhuurder moest voorheen weken langer wachten op een huurafrekening en dus ook zijn huurinkomsten. De snelheid waarmee dat nu gaat waarderen ze enorm.  Huurders merken de snelheid ook, ze worden bij een achterstand ook direct herinnerd. Des te eerder je herinnert des te kleiner de kans is dat het problematisch wordt, dat is prettig voor iedereen. Dat allemaal zonder dat ik zelf nog actie moet ondernemen.” Priscilla, algemeen directeur van Riva Rentals, gaat verder: “Deze vergaande automatisering haalt veel werklast weg bij de medewerkers. Het werk wordt gewoon leuker voor hen. Ze kunnen zich focussen op de belangrijke zaken en proactief aan de gang met advies en relatiebeheer. De hele digitalisering heeft ons professioneler gemaakt en daar gaan we ook mee door. De kans is groot dat de verhuurmarkt gaat krimpen, als ik de plannen van de minister aanhoor. Dat betekent dat wij het verschil moeten blijven maken op kwaliteit en betrouwbaarheid.” 

Bevestiging van het succes 

De Gamechanger Award bevestigt het succes van Riva Rentals, en zal een mooi plekje in hun kantoor krijgen. Het maakt hen het toonbeeld van de toekomstige property manager. Waarbij automatisering bijdraagt aan de kwaliteit en tegelijkertijd de servicegerichtheid verhoogt. Met die blik gaat Riva Rentals verder. Wat is dan de volgende stap? Data-analyse! Riva Rentals
Scroll naar boven

Even binnen kijken?

Heb je vragen of wil je een gesprek met een accountmanager:

Gegevens voor jouw demo account:

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

All-in-One Property Management Software voor Vastgoed Beleggings– en Property Management Organisaties