Streven van Perfectrent om te sturen op data wordt beloond met nominatie Gamechanger award 2023 in de categorie Data-Analytics

Perfectrent van Tobias Werner is in iets meer dan 10 jaar uitgegroeid tot het hoogst gewaardeerde makelaars- en beheerkantoor in Rotterdam. Om continue het bedrijf door te ontwikkelen is ervoor gekozen om meer sturen op data. “Huren met gemak, verhuren met vertrouwen en beheren met het oog op de toekomst is ons motto. Wil je beheren met oog op de toekomst, dan is het gebruik van data heel waardevol”, aldus oprichter Tobias Werner. Hun keuze voor data resulteerde dit jaar in een nominatie voor de Gamechanger award 2023 in de categorie Data-Analytics van Bloxs.

In 2011 startte Tobias Werner in een studentenkamer Perfectrent en inmiddels telt de organisatie zeven medewerkers. Het ambitieuze groeiplan is om van 400 naar 2400 beheereenheden in Rotterdam en omstreken te gaan. De grootste ontwikkelingsmogelijkheden voor vastgoedbeheer ziet Tobias Werner in het vergaand automatiseren van processen en het slim vastleggen en gebruiken van data. “Het vergaand automatiseren helpt ons niet alleen tijd besparen, maar ook om goed bruikbare data te genereren. En die data helpen onze klanten in- en overzicht te genereren en dat geeft onze klanten vervolgens weer rust. Bovendien helpen de data ons en onze medewerkers om diepgaandere inzichten te krijgen en om te beheren met oog op de toekomst. Ten slotte helpt het mij als ondernemer om in veel minder tijd overzicht te houden op de bedrijfsprocessen en te sturen op uitschieters.”

Resultaten van voordelen door data al snel zichtbaar
Dankzij het gebruik van data zijn er op de korte termijn al flinke resultaten geboekt. Zo is het afgelopen jaar de vastgoedbeheeromzet met 60% gegroeid. Maat Tobias wil vooral het verschil maken in klanttevredenheid. En dat lukt. Tobias Werner: “Wij zijn de best gewaardeerde vastgoedbeheerder in Rotterdam, met een score van 4,9 op Google. Dit past perfect in onze bedrijfsfilosofie om mensen te laten genieten van vastgoed.”

Klanten en prospects zien inmiddels ook de voordelen van data en de analyse ervan. Dankzij het tonen van de dashboards heeft Perfectrent vorig jaar een grote klant mogen toevoegen aan haar portfolio. Deze klant was een belegger die het beheer in het verleden nooit volledig uit handen durfde te geven. Het overkloppen van huurafrekeningen in hun eigen administratie vonden ze verschrikkelijk, foutgevoelig en bood alsnog weinig inzicht. Tobias Werner: “We werken met software van Bloxs waarmee we data continue, zeer compleet en veilig kunnen aanleveren, zodat onze klanten er zelf mee aan de slag kunnen. Onze nieuwe klant heeft uiteindelijk ons standaard dashboard verder uitgebouwd op basis van hun eigen specifieke wensen! Onderliggende boekingen zijn zo inzichtelijk, je kunt vergelijkingen maken en zien waar uitschieters zitten om vervolgens makkelijk door te klikken. Bijvoorbeeld naar de factuur. Deze nieuwe klant besteedt nu veel minder tijd aan administratie. Ze kijken nu één keer in de twee weken in de dashboards en zijn dan na 5 minuten alweer klaar.”

Toekomst dwingt om met data aan de slag te gaan
Tobias Werner ziet nog veel mogelijkheden op het gebied van data: “Voor de toekomst staat er door alle aankomende en huidige wetgeving nog een flinke klus te wachten. In 2030 is minimaal een energielabel D verplicht voor woningen. Daar komt de wetgeving omtrent de middenhuur nog bij. Wanneer je hier niets mee doet, gaan vastgoedbedrijven flinke financiële klappen krijgen. Ook de markt zal enorm veranderen. Vastgoed rendeerde altijd wel, was de gedachte. Inmiddels wordt het steeds belangrijker om naar data te kijken om het maximale rendement uit het vastgoed te halen. Als we alleen al kijken naar de grootste kostenpost in vastgoed, namelijk onderhoud, dan is een andere aanpak echt van toegevoegde waarde. Dankzij data kunnen we alle uitschieters meteen zien en oplossen. Maar belangrijker is het nog dat het ons helpt om inzicht te krijgen in waar het naartoe gaat met onze portefeuille. We kunnen prognoses maken en (toekomst)scenario’s opstellen op allerlei gebieden zoals bijvoorbeeld rente, inflatie, huurprijsontwikkelingen, etc. Dat is echt de volgende stap!”

Meerwaarde leveren dankzij data
Door naar de toekomst te kijken en projectmatig om te gaan met het implementeren van een data gedreven werkwijze, heeft Perfectrent een nominatie verdiend voor de Gamechanger award 2023 in de categorie Data-Analytics. Bas Janssen van Bloxs zegt daarover: ”Perfectrent kiest heel bewust voor een andere en moderne wijze van Property Management. Ze investeren in het verzamelen van meer data dan traditioneel nodig is. Daardoor kunnen ze op een volledig nieuwe manier een compleet en financieel overzicht maken en inzicht geven in de prestaties van het vastgoed. Dankzij de data die ze als Property Manager verzamelen en verrijken, worden ze een adviseur voor de lange termijn. Ze automatiseren de traditionele werkzaamheden van de Property Manager, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan zaken die vallen onder Asset Management. De traditionele huurafrekening zegt voornamelijk iets over inkomsten en uitgaven in een periode, maar Perfectrent levert meerwaarde met actuele cijfers, data(analyses) en advies. Of zij de winnaar gaan worden zullen we op dinsdag 13 juni zien tijdens de PROVADA.”

Scroll naar boven

Even binnen kijken?

Heb je vragen of wil je een gesprek met een accountmanager:

Gegevens voor jouw demo account:

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

All-in-One Property Management Software voor Vastgoed Beleggings– en Property Management Organisaties