Stuworld droomt van een geautomatiseerde vastgoedwereld

Stuworld droomt van een geautomatiseerde vastgoedwereld

Stuworld is begonnen als partij die woningen van een projectontwikkelaar verhuurde en beheerde. “In het begin was het heel makkelijk, we waren in feiten onze eigen klant”, vertelt Tommy Nederhof, managing director bij Stuworld. In de afgelopen 5 jaar zijn er meer dan 3.000 woningen ontwikkeld die Stuworld beheerde.

“Vaak worden nieuwbouwplannen verkocht met 5 jaar beheer en verhuur, daardoor hebben we nu wat minder eenheden. Maar we zijn inmiddels helemaal zelfstandig. We zijn nu echt een beheerorganisatie”, legt de managing director uit.

Andere aanpak

Nederhof heeft zelf geen achtergrond in vastgoed, dat maakt zijn aanpak anders, dan anderen. “Ik kom zelf vanuit de marketing en ben oorspronkelijk begonnen op een marketingpositie bij Stuworld. Maar als snel hield ik me bezig met het beheren van de woningen”, vertelt Nederhof.

Beheer kostte steeds meer tijd

Stuworld is in eerste instantie gestart als een platform waar je alles kon kopen zodra je op jezelf ging wonen. “Van een inboedelverzekering, tot een nieuwe bank en van een uitzet tot aan je studentenkamer. Maar al snel veranderde dat idee, het ging zo hard met de verhuur en het beheer van woningen dat we voor de anderen zaken eigenlijk geen tijd hadden.”

Twee klanten

Inmiddels is Stuworld een beheerder geworden met als voornaamste klanten: de eigenaar en de huurder. “Traditionele verhuurorganisaties hebben vaak maar één klant: de eigenaar. Ons doel is om beide doelgroepen als klant te hebben. Het moet heel fijn zijn om bij Stuworld te huren en als huurders opzoek gaan naar een ander huurhuis ze eerst bij Stuworld kijken wat er beschikbaar is.”

Online tools

Zijn achtergrond in marketing zorgde er al snel voor dat de managing director op zoek ging naar makkelijkere oplossingen. “In het vastgoed wordt vaak met veel verschillende excelsheets gewerkt. Terwijl ik vanuit de marketing was gewend om alles met online tools op te lossen.” Hierdoor heeft Nederhof zich veel beziggehouden met automatisering in het beheer van vastgoed.

Steeds meer automatisering

Met automatisering wil Nederhof toegevoegde waarde bieden aan zijn opdrachtgevers. “Ik wil alles zo efficiënt mogelijk inrichten. Op die manier blijven de lijnen kort en blijf ik scherp naar de zaken kijken.” Daarnaast stuurt de managing director er ook op aan om 24/7 goede rapportages te hebben. “Eigenaren hoeven mij niet meer te mailen wanneer hun deadline is, ik wil ze altijd alles laten zien.”

Zij begrijpen wat ik bedoel

De samenwerking met Bloxs is volgens Nederhof heel fijn. “Toen ik drie jaar geleden op zoek ging naar een softwarepartij had ik bij Bloxs als enige het idee dat ze begrepen wat ik bedoelde. Ondanks dat we een totaal verschillende organisatie zijn, hebben we dezelfde visie en zien we hetzelfde gat in de vastgoedmarkt,” zegt Nederhof.

Bloxs is niet meer weg te denken

Inmiddels is Bloxs volledig geïntegreerd in het bedrijfsproces bij Stuworld. “We zijn ook heel gefaseerd met de nieuwe architectuur van Bloxs aan de slag gegaan. Dat was echt een proces, waar we nog steeds mee bezig zijn. Soms was het juist goed om op die manier onszelf een spiegel voor te houden: hoe wij het al die tijd doen, is dat wel de juiste manier?”, vertelt Nederhof.

Stuworlds ideaalbeeld

Nederhof zijn stip op de horizon is om vastgoed te beheren zonder personeel. “Ik droom ervan om alles zoveel mogelijk te automatiseren. Ik geloof wel dat het nooit helemaal mogelijk gaat zijn. We moeten hier voorzichtig mee omgaan”, mijmert de managing director.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak met een van onze accountmanagers!

We helpen je graag! Bel ons via +31(0)30 290 1377 of mail naar info@bloxs.com

Scroll naar top