Daadkrachtig Dunavast heeft rapporteren extreem versimpeld

dunavast_portrait-6-768×407-1

Als belegger en ontwikkelaar van woon, zorg en food projecten opereert Dunavast met een sterk netwerk van partners. Het rapporteren richting de stakeholders was tot voor kort nog een complex en tijdrovend. Met de gerealiseerde dashboards is dit proces nu extreem versimpeld. Hiervoor hebben zij een nominatie voor de Gamechanger Award in de categorie Data-analytics verdient. 

Het door Aart Jan Verdoold opgerichte Dunavast focust zich op Nederlandse beleggingen in het vastgoed. De krachtige manier van ondernemen onderscheidt zich door bevlogenheid, creativiteit en innovatief vermogen. Deze innovatiekracht hebben ze nu gebruikt om de rapportage processen drastisch te vereenvoudigen. 

Optimaliseren van rapportage proces

Coen Sterk is als Investment Manager betrokken bij Dunavast en ervoer dat het rapporteren vele malen efficiënter kon. “Halverwege vorig jaar hebben we besloten dat het maken van kwartaalrapportages sneller en beter moest. De rapportage moest 24/7 beschikbaar zijn en het opstellen ervan moest worden geautomatiseerd. Nu hebben we dashboards ontwikkeld om ons vastgoed, de ontwikkelprojecten en de financiën inzichtelijk te maken. Dankzij de dashboards hebben we continu inzage in bijvoorbeeld de kasstromen, de W&V, maar ook in financiële ratio’s zoals: WALT, Loan To Value en Debt Yield. De status van het vastgoed is inzichtelijk met informatie over huren, leegstand, energie labels en de diverse objectwaardes. Door het automatiseren van de rapportage processen besparen we veel tijd. Onze stakeholders zijn tevreden met de eenduidige en volledige manier van presenteren”  

Organisatie brede aanpak 

De data komt uit Bloxs als centrale applicatie voor het property management en dit wordt gecombineerd met een aantal externe bronnen in PowerBI. Dunavast heeft voor het realiseren van de dashboards de samenwerking gezocht met Deloitte. Mark Hoogerheide (Deloitte) zegt hierover: “Met een organisatie brede aanpak hebben we samen een optimaal dashboard voor Dunavast ontwikkeld. Dit proces was ook aanleiding om een optimalisatie uit te voeren, waardoor de betrouwbaarheid en kwaliteit van de data sterk is toegenomen.” 

Daadkrachtig innoveren

De daadkrachtige aanpak in dit proces is niet onopgemerkt gebleven, Bas Janssen van Bloxs geeft aan waarom deze organisatie een nominatie voor de Gamechanger award heeft verdiend: “De data was al beschikbaar en de rapportages werden al gemaakt, maar het getuigt van innoverend ondernemerschap als je iedere keer weer elementen van jouw bedrijfsproces weet te optimaliseren. Tijdrovende en repeterende taken automatiseren is iets wat we als softwareontwikkelaar uiteraard toejuichen. Vaak start automatisering bij het uitvoeren van de dagelijkse processen, maar dit is het voorbeeld dat het ook prima voor rapportage doeleinden kan. Het sterke is dat je vervolgens altijd naar dezelfde structuur van rapporteren kijkt, waardoor het begrijpen en vergelijken van de resultaten eenvoudiger wordt. Kortom deze innoverende partij verdient een nominatie.” 

De Gamechanger Award is een aanmoedigingsprijs om vastgoedorganisaties die een sterke visie op digitalisering hebben gerealiseerd met Bloxs te huldigen. 

Op woensdag 12 juni om 16.00 wordt de Gamechanger Award uitgereikt tijdens de PROVADA op het podium van het Future innovatieplein (Hal 11)