Dankzij hyper-automation kan CRMD commercieel vastgoed laten floreren

crmd-2

Als vastgoedmanager kun je maar op één plek het grote verschil maken, namelijk in het vastgoed zelf. In de driehoek van huurder, eigenaar en beheerder creëert CRMD een gelijkwaardig speelveld waarin drie ondernemers elkaar vinden om vastgoed te laten renderen voor alle partijen. Hiervoor is tijd en aandacht nodig en die tijd wordt gecreëerd met toepassen van robotisering en AI. Deze aanpak verdient een nominatie voor de Gamechanger Award in de categorie Hyper–automation. 

Als automatisering de belangrijkste randvoorwaarde voor jouw organisatie is, dan ben je een ondernemer die begrijpt hoe hij het verschil moet maken in de huidige markt. Automatisering is namelijk het essentiële middel om de visie van CRMD te laten slagen.  

“We zijn geen traditionele vastgoedbeheerder maar we zijn vastgoedmanagers” vertelt Yor Berkhout (directeur). “We houden het vastgoed niet in stand, we brengen het verder. Tussen ons en de eigenaar zit dus ook geen asset manager, dat pakken wij zelf op.” Dat verder brengen kan volgens Yor door vergaand te automatiseren. “Zo besparen we tijd, voorkomen we fouten en doen we alles op het juiste moment zonder ernaar om te hoeven kijken.” 

Het verschil maken we met onze aanwezigheid in het vastgoed 

Traditioneel wordt vastgoed veelal vanuit een kantoor beheerd, maar bij CRMD zijn medewerkers slechts 1 à 2 dagen per week op kantoor. Ze kunnen de rest van de tijd aanwezig zijn op de locaties. Daar ontmoeten ze de huurders, ervaren ze de technische situatie en kunnen ze snel schakelen met leveranciers. Yor zegt daarover “Als het nodig is, zetten we een tijdelijk kantoor op in een complex dat nieuw is in onze portefeuille. Ons CRMD team is echt aanwezig en voelt de verantwoordelijkheid alsof het ons eigen vastgoed is en het onze eigen huurders zijn. Door als gelijkwaardige ondernemers aan het vastgoed te werken, creëren we een gezamenlijk succes. We zien dat het ons lukt om kantoren en winkelgebieden die we met 30% leegstand in portefeuille kregen binnen 6 tot 12 maanden hebben verbeterd tot minder dan 5% leegstand.  

De juiste keuzes maken 

“Yor wist heel goed hoe hij het verschil in de markt kon maken toen hij CRMD oprichtte. Hij is een lopend voorbeeld van een Gamechanger” zegt Bas Janssen van Bloxs. “Ze hadden de unieke kans om op basis van alle kennis, ervaring en een goed netwerk een volledig nieuw bedrijf op te bouwen. Ze maken toekomstbestendige keuzes, zonder geremd te worden door gedateerde systemen of processen. Met Bloxs zijn de backoffice activiteiten volledig geautomatiseerd waardoor ze dus meer tijd en aandacht hebben voor hun huurders en de beleggers. Deze aanpak is succesvol: de organisatie groeit snel en behoudt de hoge kwaliteitsstandaard.” 

De Gamechanger Award is een aanmoedigingsprijs om vastgoedorganisaties die een sterke visie op digitalisering hebben gerealiseerd met Bloxs te huldigen. 

Op woensdag 12 juni om 16.00 wordt de Gamechanger Award uitgereikt tijdens de PROVADA op het podium van het Future innovatieplein (Hal 11).