DREEF 5 visualiseert 24/7 data voor haar klanten

tommy

Als vastgoedbeheerder beheer je niet alleen vastgoed maar ook ontzettend veel data. De vastgoedbelegger is echter op zoek naar relevante informatie en verwacht dat de beheerder dit aanlevert. DREEF 5 is genomineerd voor de Gamechanger Award in de categorie Data-analytics, want zij weten de data te analyseren en te visualiseren om hun beleggers te informeren, maar ook om eigen processen te verbeteren. 

Het beheren en verhuren van objecten uit diverse asset classes, zoals woningen, kantoren winkels en supermarkten zijn de kernactiviteiten van DREEF 5. Ze werken voor vastgoedbeleggers, particuliere investeerders en projectontwikkelaars. Deze diversiteit brengt veel verschillende data gerelateerde vragen met zich mee. De beantwoording wil je wel effectief en eenduidig doen. 

Tommy Nederhof, Manager van DREEF 5, is ontzettend enthousiast over de mogelijkheden van data-analytics: “We zijn ooit begonnen met de standaard PowerBI dashboards van Bloxs. Al snel wilde we een stapje verder gaan door onze eigen prestaties te monitoren. We hebben een management dashboard gebouwd waarin heel ons team in één oogopslag kan zien waar we staan en waar er actie moet worden ondernomen. Op basis van deze inzichten hebben we onze processen nog verder kunnen optimaliseren.” 

Data visualisatie voor beleggers

Beleggers profiteren natuurlijk van deze procesoptimalisaties, maar inmiddels presenteert DREEF 5 ook de klantdata in dashboards om zo te adviseren over portefeuilles. Gefaseerd wordt ook het rechtstreeks inzicht in persoonlijke dashboards voor beleggers ontwikkeld. Onder andere voor de eigen investeringsfondsen, waar de organisatie van aankoop tot beheer verantwoordelijk is. “We zijn op dit moment het ‘participanten dashboard’ aan het uitrollen. Daarin combineren we de data vanuit Bloxs met andere bronnen. Zo kunnen we de participanten continu op de hoogte houden van de prestaties van hun aandelen. Dit inzicht wordt erg goed ontvangen.” 

Voorbereiden op groei

De DREEF 5 organisatie is zelf vaardig in het ontwikkelen van dashboards, heeft een duidelijke visie en zet weloverwogen stappen. Bas Janssen van Bloxs is dan ook enthousiast over de ontwikkelingen en zegt: “Er is al veel ervaring in het ontwikkelen van dashboards. Het is verleidelijk om ‘alles’ inzichtelijk te willen maken. Maar vervolgens roept dit voor de belegger vaak meer vragen op dan dat er beantwoord wordt. DREEF 5 zit in de fase waarbij ze per doelgroep specifieke dashboards ontwikkelen, waarmee de vragen wel beantwoord worden. Dit doen ze overigens niet alleen, maar ze schakelen ook de kennis in van partners zoals Deloitte om zo ook de data security te borgen. Daarmee zijn ze de markt ver vooruit en dus een Gamechanger.” 

De Gamechanger Award is een aanmoedigingsprijs om vastgoedorganisaties die een sterke visie op digitalisering hebben gerealiseerd met Bloxs te huldigen. 

Op woensdag 12 juni om 16.15 wordt de Gamechanger Award uitgereikt tijdens de PROVADA op het podium van het Future innovatieplein (Hal 11)